Сайт учителя
української мови та літератури
Монько Ніни Юріївни

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 6 » Домашнє завдання з української мови
22:51
Домашнє завдання з української мови

Домашнє завдання з укр. мови для учнів 9 класу, крім Ворони Ані.

Спишіть речення, вставляючи пропущені розділові знаки. Побудуйте схеми речень. Знайдіть «зайве» речення та обґрунтуйте свій вибір.

1. Зайде сонце Катерина по садочку ходить. 2. Відра подзвонюють над степовою криницею сонце спиняється в прошуміли кленах. 3. Буде холодно поїдемо додому. 4. Про вирій знав я із дитячих літ птахи летять у теплий дальній світ. 5. Язик мій ворог він раніше розуму говорить. 6. Я з квітами прийшов тебе зустріти і дуже довго ждав зів’яли квіти. 7. Ген від моря до гаю налилися жита знову пісню співає сосна золота. 8. Чудовий краєвид послався понад ним стави лисніючи у сяєві нічнім один до одного горнулися пестливо. 9. Я тягнусь догори і сам собі не вірю від зарічки знову над нашою хатою пролітають лебеді. 10. Розіллялись річкою струмки тре очиці сон-трава спросоння цвіт-серпанок одягли садки гріє квітень літо у долонях. 11. На бур’янах рясніли блискучими діамантами краплі нічного дощу світились листочки глухої кропиви ніжно пахли високі буйні ромашки. 12. І серце серцю сповідалось й душа всміхалася душі і зорі на воді гойдались і млів туман у спориші і злотом соняхи сіяли. 13. Ластівки літали понад землею мовчки без щебету шуліка розпластавши крила висів непорушно у синім небі. 14. На білу гречку впали роси веселі бджоли одгули замовкло поле стоголосе в обіймах золотої мли. 15. Як у дитинстві сниться я лечу це ж я у сні росту це я зростаю.

Домашнє завдання з укр. мови для Ворони Ані.

Спишіть речення, вставляючи пропущені розділові знаки. Побудуйте схеми речень. Знайдіть «зайве» речення та обґрунтуйте свій вибір.

1. А за вікном коротке літо і пахне кава полином. 2. Ранку складають симфонії птиці дятлів музичний луна перестук поглядом синім зорять медуниці манять ромашки в мереживо лук. 3. Ударив грім і зразу шкереберть пішло життя. 4. Стежки зміяться глибоко в житі їх очі не бачать сама ловить нога. 5. Десь чую скрипка в тишині своє згадала і мені розповіла про все казково. 6. Коні шарпалися з рук хропли мабуть зачули Сіроманця. 7. Із смутку проліски зростуть на весняній поляні у струнах серця проростуть мелодії незнані. 8. Раптом моє серце тенькнуло опустилося трохи вниз і радісно завмерло неподалік від отруйного стебла воронячого ока стоять два близнюки-червоноголовці. 9. Я знаю мова мамина свята в ній вічний незнищенний дух народу. 10. Минає літо осінь вже бреде лісів багрянець торкнувся вересневий і пахне чебрецем і листя де-не-де кружляючи лягає під деревами. 11. Розкажу тобі думку таємну дивний здогад мене обпік я залишуся в серці твоєму на сьогодні на завтра навік. 12. Виходжу в сад він чорний і худий йому вже ані яблучко не сниться. 13. Я навік той день запам’ятав з буйних яблунь білий цвіт злітав тихо-тихо падав білий цвіт наче мрія неповторних літ. 14. Найпрекрасніша мати щаслива найсолодші кохані вуста найчистіша душа незрадлива найскладніша людина проста. 15. Подивилась ясно заспівали скрипки.

Переглядів: 831 | Додав: monko_n | Теги: домашнє завдання, безсполучникове речення, українська мова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
...
Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя і свої сподіванки, розум, досвід, почування.
Панас Мирний

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ
    І НАУКИ УКРАЇНИ
  • УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
    ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОДА
  • ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОІППО
  • ВІДДІЛ ОСВІТИ
    НІЖИНСЬКОЇ РДА

  • Copyright monko_n © 2024
    uCoz