Сайт учителя
української мови та літератури
Монько Ніни Юріївни

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 1 » Хрестоматія сучасної дитячої літератури
13:30
Хрестоматія сучасної дитячої літератури

16 грудня в музеї Шевченка у Києві відбулася офіційна презентація Хрестоматії сучасної дитячої літератури у двох томах (для 1 і 2 класів та 3 і 4 класів). Це перша за історію Незалежності книга серії "Шкільна бібліотека", що  друкується за бюджетні кошти для початкової школи.

У заході взяли участь Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, письменники, твори яких включені до Хрестоматії та до шкільної програми початкової школи, упорядник Хрестоматії Тетяна Стус і директор "Видавництва Старого Лева" Микола Шейко.

Хрестоматію сучасної дитячої літератури у двох томах (для 1 і 2 класів та 3 і 4 класів) надруковано за кошти, зекономлені завдяки прозорій закупівлі підручників для 8 класів. Загальний наклад 640 тисяч примірників. Книгу буде доставлено до всіх шкільних бібліотек України.

На сайті МОН можна переглянути електронну версію нової Хрестоматії. Вперше за історію Незалежності, книга серії "Шкільна бібліотека" друкується за бюджетні кошти для початкової школи і вперше вона виставлена у вільний доступ в електронному вигляді ще до того, як буде доставлена до всіх шкільних бібліотек.


Читати електронну версію (є можливість завантаження)


"Важливе завдання початкової школи – навчити дитину любити: любити писати, любити читати, любити вчитись -  навчання має стати звичкою на все життя. Щоб дати дітям можливість полюбити читати, ми створили цю Хрестоматію, в якій зібрано твори як живих класиків дитячої української літератури, так і молодих письменників, які лише почали завойовувати серця українських дітей", - наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Крім того, на онлайн-платформі EdEra можна переглянути відео, де письменники, чиї імена додали до навчальної програми з Літературного читання, особисто розказують про себе, свої твори та творчий шлях. З відеоматеріалами для Літературного читання можна ознайомитись тут.

Переглядів: 420 | Додав: monko_n | Теги: МОН, дитяче, книжки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
...
Рідна мова дається народові Богом, чужа — людьми, її приносять на вістрі ворожих списів.
В. Захарченк

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ
    І НАУКИ УКРАЇНИ
  • УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
    ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОДА
  • ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОІППО
  • ВІДДІЛ ОСВІТИ
    НІЖИНСЬКОЇ РДА

  • Copyright monko_n © 2024
    uCoz